PDCS Od januára spúšťa unikátnu tréningovú sériu certifikovaných medzinárodných tréningov s následným individuálnym koučingom pre záujemcov o plánovanie a realizovanie fundraisingových aktivít vo svojich organizáciách.

Program je určený pre mimovládne organizácie venujúce sa problematike rozvojovej a humanitárnej pomoci.

PDCS vychádza z posledných 15 rokov skúseností v trénovaní zručností a postupov fundraisingu, filantropie, samofinancovania, ale program obohacujú aj o najnovšie poznatky pre pokročilejších záujemcov o túto oblasť.

Hlavnými trénermi sú špičkoví tréneri z organizácií The Resource Alliance z Veľkej Británie- Jolan van Herwaarden a z Českého Centra Fundraisingu – Jan Kroupa. Mentormi sú experti z organizácií Člověk v tísni (Cz), Polish Fundraisng Association (Pl), DemNet (Hu) a PDCS (Sk).

Vybraní účastníci programu o.i. získajú viacero praktických publikácií k téme, napríklad aj novú publikáciu PDCS, ktorá opisuje inšpiratívne skúsenosti s fundraisingovými postupmi v regióne strednej Európy (od vyše 20 spoluatorov) fundraisarerov, evaluátorov, koučov.

Deadline na prihlásenie sa do programu je: 16.december 2011

Program pozostáva z dvoch trojdňových tréningov Mobilizácie zdrojov (resource mobilisation) 16.-18.1.2012 v Budapešti a 5.-7.3.2012 vo Varšave.

Podrobnejšie informácie a prihlášky nájdete tu: http://www.ngdofundraising.net/