Kedy: 5. decembra 2011 od 17.00 hod.
Kde: Avion Shopping Park, Bratislava

Divadelný happening VEC: Cesta číslo 5 a Vypískajme násilie! je uvádzány na Slovensku v rámci Kampane 16 dní aktivizmu proti násiliu páchanému na ženách 2011.

Kampaň je jedinečným projektom spolupráce divadla a ženských mimovládnych organizácií na Slovensku. Touto kampaňou sa slovenské ženské mimovládne organizácie pridávajú k celosvetovej kampani 16 Days of Activism Against Gender Violence Campaign.

Happening VEC: Cesta číslo 5 vychádza z ideí nenásilných prejavov, ktoré oslovujú kumulovaním vnemov, pocitov, muziky, ticha. Takýmto spôsobom demonštruje odpor voči násiliu páchanému na ženách v intímnych vzťahoch, ktoré prostredníctvom dramatického umenia vystupuje z intimity domácnosti do verejného priestoru.

Prečo číslo 5? Pretože existuje päť foriem násilia páchaného na ženách: fyzické, psychické, sexuálne, ekonomické a sociálne.

Na divadelný happening nadväzuje verejné zhromaždenie Vypískajme násilie. „Piskačka“ vychádza z historického kontextu, v 70. rokoch 20. st. sa ženy zažívajúce násilie v Peru prostredníctvom pískania chránili pred násilnými manželmi/partnermi.

Vypískajme násilie odkazuje na tento spôsob ochrany a zároveň umožňuje happeningovým účastníkom/čkam symbolicky vyjadriť odmietavý postoj k násiliu páchanému na ženách v našej spoločnosti.

Viac informácií nájdete na facebooku, alebo na stránke organizátora.

Ilustračné foto: flickr.com/rinoplatania