Do konca januára majú žiadatelia o pomoc na darcovskom portáli www.LudiaLudom.sk šancu zabojovať o 10-tisíc eur, ktoré venuje televízia TA3.

Túto sumu získa výzva, teda žiadosť o podporu, ktorá bude mať najviac sympatizantov. Ktokoľvek môže podporiť jednu i viacero výziev priamo na portáli ale aj zdieľaním na Facebooku.

Najviac sympatizantov za prvé dva dni má výzva na získanie prostriedkov na zakúpenie vozidla pre terénnych pracovníkov, ktorí sa starajú o bratislavských bezdomovcov. Priebežné výsledky súťaže nájdete na www.ludialudom.sk

ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny online systém darcovstva.
Jeho základom je internetový portál s prehľadnou databázou výziev na podporu všeobecne prospešných zámerov predložených príjemcami.

Portál je otvorený pre všetkých, ktorí potrebujú pomoc a chcú tu predstaviť svoje výzvy na podporu. Narozdiel od iných systémov podpory kvalitu žiadostí posudzujú samotní darcovia bez zásahov prevádzkovateľa portálu. Pri rozhodovaní môže darca využiť hodnotenia tzv. overovateľov, ktorí na požiadanie príjemcov overia presnosť a pravdivosť zverejnených informácií v podobe vydaných overení.

Portál ĽudiaĽuďom.sk vznikol za spolupráce Centra pre filantropiu, n. o.
a spoločnosti SK-NIC, a. s., ktorá je správcom národnej domény .SK.
Partnermi sú spoločnosti SWAN, Anasoft a Združenie
miest a obcí Slovenska, televízia TA3 a Nadácia TA3.