Reštaurácie, penzióny, hotely, informačné centrá, hrady, múzeá, kúpaliská a ďalšie turistické zariadenia môžu zvýšiť svoju atraktivitu pre cykloturistov získaním certifikátu Vitajte, cyklisti! Certifikáciu na Slovensku realizuje od roku 2008 Nadácia Ekopolis.

Certifikát Vitajte, cyklisti! môžu získať ubytovacie a stravovacie zariadenia a turistické ciele, ktoré splnia jednoduché kritériá pre poskytovanie služieb cyklistom, napríklad bezpečné miesto na odloženie bicykla, základné náradie, poskytovanie cykloturistických informácií a pod. Ich kritériá pripravenosti posúdi školený hodnotiteľ, ktorých v súčasnosti pôsobí na Slovensku 25.

Po získaní certifikácie môžu používať zariadenia logo usmievajúceho sa bicykla a názov certifikátu (projektu) pri svojich marketingových aktivitách. Súčasne ich Nadácia Ekopolis propaguje na domácom aj zahraničných cykloturistických trhoch, ako napr. zaradením do katalógov cykloturistických zariadení, zverejnením na internete, distribúciou reklamných materiálov, inzerciou v cyklistických magazínoch a i.

Viac info

foto: flickr.com/Luciano Joaquim