Desaťtisíce ľudí na webe pomáhali organizáciám a jednotlivcom v núdzi získať finančný dar od televízie TA3. 18 689 hlasov pomohlo prešovskému občianskemu združeniu Viera – Láska – Nádej k víťazstvu v súťaži, ktorú zorganizovali darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk a televízia TA3.

Viacnásobne postihnuté deti sú vyčlenené často na okraj spoločnosti. Ich matky a otcovia s nimi trávia 24 hodín denne. Prešovské združenie Viera – Láska – Nádej prevádzkuje denný stacionár Svetielko, kde im poskytujú rehabilitačnú, pedagogickú i sociálnu starostlivosť.

Podľa návštevníkov portálu ĽudiaĽuďom.sk je práve toto aktivita, ktorá si zaslúži najväčšiu podporu. Na jeho prevádzku sa združenie snažilo získať sumu 6000 eur. Desatinu sumy sa im podarilo získať najmä od individuálnych donorov a zvyšných 5395 eur doloží televízia TA3.

Návštevníci portálu ĽudiaĽuďom.sk mohli od 21. decembra do konca januára hlasovať za jednotlivé výzvy o podporu a rozhodnúť tak o prerozdelení sumy 10-tisíc eur. Združenie Viera – Láska – Nádej získalo 18 689 hlasov, na druhom mieste skončili streetworkeri z Bratislavského OZ Vagus, ktorí sa starajú o ľudí bez domova. K 648 eurám od individuálnych darcov im TA3 doloží sumu 4605 eur, ktoré OZ Vagus využije na nákup automobilu pre terénnych pracovníkov, ktorí cestujú za bezdomovcami so zdravotníckym materiálom i stravou.

ĽudiaĽuďom.sk je komplexný a univerzálny online systém darcovstva na Slovensku. Jeho základom je internetový portál s prehľadnou databázou výziev na podporu všeobecne prospešných zámerov predložených príjemcami.