Občianske združenia Vagus a Viera – Láska – Nádej pomáhajú svojim klientom aj vďaka darom, ktoré získali cez portál ĽudiaĽuďom.sk

Bratislavskí terénni pracovníci z Občianskeho združenie Vagus už niekoľko dní jazdia na novom aute. Navštevujú ním ľudí bez domova po celom meste, rozvážajú im stravu, poskytujú zdravotnú i sociálnu pomoc. Veľkú časť prostriedkov získali aj cez darcovský internetový portál ĽudiaĽuďom.sk. Prispeli im jednotlivci i firmy z celého Slovenska, vyše štyri tisíc priložila aj televízia TA3 ako dar za druhé miesto v súťaži Pomôž jediným kliknutím.

Prešovskému Občianskemu združeniu Viera – Láska – Nádej sa cez portál ĽudiaĽuďom.sk podarilo získať šesťtisíc eur. „Samotná výzva bola písaná na nákup pomôcok na zrakovú terapiu a vybavenie telocvične. Keďže nám pri našej práci veľmi chýba zdravotnícka technika, plánujeme zakúpiť motomed, ktorý bude slúžiť na rehabilitáciu detí. Jeho cena je však vyššia, tak sme začali oslovovať ďalších sponzorov, aby nám pomohli dofinancovať tento prístroj.“ Hovorí predsedníčka združenia Mária Šárossyová.

Portál ĽudiaĽuďom.sk, ktorý obe organizácie využili, umožňuje komukoľvek uverejniť výzvu na podporu a snažiť sa ňou osloviť darcov na webe. Tí môžu jednotlivé výzvy podporiť predovšetkým online platobnými metódami. Výzvy si príjemcovia nechávajú posúdiť takzvanými overovateľmi, ktorí garantujú ich pravdivosť. Projekt spustili koncom minulého roka do ostrej prevádzky správca národnej domény SK-NIC, a. s. a Centrum pre filantropiu.