Dobrovoľnícka iniciatíva Zelená hliadka spustila v spolupráci s iniciatívou „Upratovanie Petržalky“ upratovanie Chorvátskeho ramena, ktoré preteká stredom  Petržalky. Skupina dobrovoľníkov sa tak postarala o vyčistenie jednej z najvýznamnejších oddychových zón na území Bratislavy a to za využitia vriec či nástrojov zakúpených z príspevkov dobrovoľníkov a za minimálnej pomoci miestnej samosprávy.

Zelené čísla

Počas 9 upratovacích akcii s pomocou 109 dobrovoľníkov vyčistila 5,5 kilometra dlhý uprataný úsek a počas 396 odpracovaných človekohodín vybierala 13970 litrov odpadu. Vďaka patrí miestnym obyvateľom, ktorí sa k nám pridali a pomohli vyčistiť svoje vlastné okolie, aj petržalskej samospráve, ktorá zabezpečila odvoz vyzbieraného odpadu a zapožičala nám niekoľko nástrojov používaných pri čistení.

Hliadkuj aj ty

Zelená hliadka nezaháľa a pokračuje čistením lužných lesov na sever od petržalskej hrádze. Ako sme vás už informovali, k čisteniu sa môžete pripojiť aj vy. Prvá upratovacia akcia sa uskutoční v sobotu 26.5. o 9:00. Miesto stretnutia bude pod Starým mostom a čistiť sa bude úsek smerom k Mostu Apollo.