V piatok 25. 5. o 10.00 sa môžete osobne presvedčiť o tom, kto z nasledujúcich mladých ľudí vie najlepšie obhájiť slovne svoj názor a byť tak dôstojným reprezentantom slovenských mladých ľudí v OSN.

Pozrite si ako sa rozhodli kandidáti predstaviť na facebooku Mladí OSN:

Jethro DiMeo

Martin Reguli

Kliknite na Martinovu interaktívnu prezentáciu

Ján Kokavec

“Počas môjho štúdia na Bilingválnom gymnáziu Milana Hodžu v Sučanoch som mal možnosť zúčastniť sa dvoch majstrovstiev sveta v stredoškolskom debatovaní, ročného výmenného pobytu v USA, modelového zasadnutia OSN v Bratislave, a množstva ďalších svetových či slovenských podujatí.
Verím, že vďaka kombinácii odhodlania, jazykových schopností a záujmu o medzinárodné dianie sa mi tento rok podarí stať sa najmladším mládežníckym delegátom v histórii programu.”

Milena Dudášová

Milena sa prezentuje webovou stránkou

Pavol Čobirka

Pavol Čobirka študuje Európske štúdiá na Univerzite Komenského v Bratislave. Momentálne pôsobí v Bruseli, kde pomáha v Zastúpení Bratislavského kraja. V minulosti absolvoval stáže na Ministerstve zahraničných vecí, Zastupiteľskom úrade v Moskve, Európskom parlamente a v OSN. Počas stáže v Moskve založil úspešné poradenské centrum, ktoré pomáha slovenským firmám presadiť sa na ruskom trhu. V budúcnosti chce naďalej rozvíjať podnikateľské centrum so zameraním na Rusko v spolupráci so strategickými partnermi. Zároveň chce pracovať ako “policy-maker” v oblasti zelených technológii a trvalo udržateľného rozvoja.

Lucia Junasová

Pridajte sa na Facebook event

Viac o programe

O čo ide: Mladí OSN je program, v rámci ktorého sa jeden mladý človek zo Slovenska stane Mládežníckym delegátom v OSN za Slovenskú republiku, čo znamená že ide v októbri na Valné zhromaždenie OSN v New Yorku a zastupuje tam záujmy mladých ľudí.

Kto to organizuje: Občianske združenie Rada mládeže Slovenska v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí SR a Ministerstvom školstva SR.

Pre koho to je: Mládežníckym delegátom alebo delegátkou sa môže stať mladý človek slovenskej národnosti vo veku od 18 do 24 rokov, ktorý plynule hovorí po anglicky.

Ešte viac o programe sa dozviete na jeho webe.