Deň pred Zaži pláž to s počasím vôbec nevyzeralo dobre. Nezúfali sme, na Deň detí sme si už vyskúšali, že na pláži sa dá zabávať aj v daždivom počasí a pieskové hradby aspoň lepšie držia. Utorok však našťastie vykuklo príjemné letné slnko a spolu so záplavou detí sme si skutočne užili poriadnu plážovú zábavu.

 Malí, veľkí, najmenší

Posledné školské dni sme sa rozhodli oživiť deťom, ktoré už majú za sebou koncoročné skúšania, ale i tým, ktoré skúšajú ešte len základné motorické funkcie, programom predstavujúcim činnosť organizácii pracujúcich s mladými ľuďmi a deťmi. Hrať a baviť sa s nami prišlo približne 500 detí, niektoré školy dokonca prišli s celým ročníkom.

 Hry, šport, hudba, maľovanie

So skautmi sa hralo frisbee, indiaca, ringo, a keďže Slovenský skauting pomáha opravovať slovenské hrady, neodolali a stavali ich aj z piesku. Nábrežím sa ozývali exotické rytmy, ktoré sa deti naučili na bubnovom workshope školy Rytmika. Spolu s mladými umelcami Emilom a Osem sa maľovalo na veľkú stenu. Inex ponúkal v plážovom tieni zaujímavé príbehy v Živej knižnici a rozdával balónové zvieratká. Všetko si to môžete pozrieť na fotkách.

 Skvelý začiatok prázdnin

No a ak ste pri prechádzke po nábreží videli deti fujazdiace na akýchsi zvláštnych strojoch, išlo o špeciálne ručné bicykle, ktoré na Zaži pláž poskytol Zväz telesne postihnutej mládeže. ZŤPM zožali úspech aj s hrou boccia či špeciálnymi okuliarmi, ktoré simulujú rôzne zrakové postihnutia. Za skvelo strávený letný deň ďakujeme nielen organizáciám a priateľom, ktorý s nami naplnili pláž zábavou, ale i všetkým, ktorý si ju s nami užili. Bol to krásny úvod do leta a teraz hor sa na prázdniny!:)