Aj toto leto sa vďaka viac ako 100 mladým ľuďom z celého sveta zrealizujú projekty, pomáhajúce miestnym komunitám po celom Slovensku. 11 medzinárodných táborov, tzv. workcampov pripravilo OZ Inex Slovakia, ktoré tak okrem verejnoprospešnej práce ponúka mladým ľuďom skvelú možnosť prepadnúť chuti horaliek, chladivej vode tajchov a dobrodružstvu na výletoch starými karosami.

100 statočných

Svoj potenciál budú na Slovensku objavovať a rozvíjať mladí Európania, ale aj Taiwanci, Kórejci, Kanaďania a Japonci. Dobrovoľne pomôžu renovovať viaceré hrady (Čierny hrad, Kamenica, Brekov, Čabraď, Veľký Šariš, Obišovce) i banskoštiavnickú Kalváriu. Taktiež prispejú k odkrytiu starého banské osídlenia pri obci Čučma a pomôžu počas environmentálnych aktivít v zabudnutej dedine Slatinka. Workcampy sú však napríklad aj kultúrne či sociálne – tentoraz budú dobrovoľníci pripravovať voľnočasové aktivity s medzikultúrnym nádychom pre klientov DSS Integra.

 Čo je to ten vrkkemp?

Medzinárodný tábor dobrovoľníckej práce (workcamp) reprezentuje unikátnu formu dobrovoľníckej služby už viac ako 90 rokov: spája ľudí pochádzajúcich z rôznych prostredí, aby pracovali počas 2 – 4 týždňov na mikro projektoch, ktoré sú prínosom pre lokálne komunity na celom svete. Táborov sa zúčastňujú prevažne ľudia vo veku 18 až 30 rokov, ktorí vykonávajú prácu bezplatne, zvyčajne počas svojich prázdnin či dovoleniek. Tábor je okrem praktickej pomoci skvelou možnosťou ako spoznať cudzie kultúry a rozvíjať svoje schopnosti v medzinárodnom prostredí. Ak si to chceš vyskúšať na vlastnej koži, obráť sa na Inex.