Kampaň Information right now chce upozorniť mladých ľudí na ich právo mať prístup k informáciám. Získanie informácie je prvým krokom k riešeniu množstva životných situácii a dobrá informovanosť je základom aj pre dodržiavanie demokracie, ľudských práv a základných slobôd. Jednoducho – vedieť sa opaltí.

Informácie po celej Európe

Kampaň spustila organizácia European Youth Information and Counselling Agency v spolupráci s Radou Európy. Cieľom je zvýšiť povedmie mladých ľudí, ale aj rozhodovacích orgánov a médii o úlohe informovanosti mladých ľudí a samotnom ich práve na informácie. Informačné centrum mladých v rámci kampane ponúka príležitosť zapojiť sa do zaujímavých súťaží.

Vyhraj príbehom či fotkou

ICM môžeš poslať krátky príbeh o tom, ako si vďaka informáciám bol/a v správnom čase na správnom mieste. Svoju skúsenosť na max. A4 môžeš poslať do 30. novembra na  lucia@icm.sk a okrem uverejnenia na webe a Facebooku ICM ťa čaká aj balíček s odmenou. Ak sa radšej vyjadruješ obarzom, pošli sériu 3 až 5 fotiek na tému „Mladí ľudia sa pýtajú“ na adresu info@icm.sk. Vyhrať môžeš pobyt v Srbsku. Prečítaj si podmienky a zapoj sa.