Dnešným dňom spúšťame registráciu projektov na dobrovoľnícky maratón 72 hodín. Jednoduchou registráciou sa aj tvoj projekt môže stať súčasťou troch dní dobrovoľníctva, ktoré zmenia tvár komunity.

 72 hodín zmeny

Dobrovoľnícke projekty by mali vychádzať z potrieb komunity, v ktorej sa pohybuješ. Vo vašom parku sú samé polámané lavičky a rozbité smetiaky? Alebo nemáte ani pekný park? Mladí ľudia sa nemajú kde stretávať? Vo vašom miestnom kultúrnom dome sa nič nedeje? Zastávka, kde každý deň čakáš na autobus je obsypaná smeťami? Lesík, kam chodíš na prechádzky, nemá poriadne turistické chodníčky? Chceš urobiť pekný deň deťom z detského domova či starčekom z domova dôchodcov? Chýbajú ti cyklotrasy či život v uliciach? Všetko to môžeš zmeniť práve počas 72 hodín, možností je nekonečne veľa.

Zapoj sa

Spolu so svojou organizáciou či svojimi kamarátmi môžeš zmeniť práve to, čo sa ti nepáči. Stačí sa poriadne pozrieť okolo seba a niečo ti určite napadne. Ak nemáš nápad, no aj tak chceš prispieť k pozitívnej zmene svojho okolia, sleduj pribúdajúce projekty v tvojom regióne a pridaj sa k ich iniciátorom. Zapojené projekty sa budú realizovať počas 19. až 21. októbra, nemusia však trvať celé tri dni. Po registrácii budú všetky potrebné informácie pribúdať na webe 72 hodín a aktuálne dianie môžeš sledovať aj na Facebooku.