Výborný projekt Quick Kanclov, ktorý poskytuje priestor neziskovým organizáciám a občianskym združeniam, predstavil zoskupenia, ktoré budú kanceláriu využívať nasledujúcich šesť mesiacov. OZ Back Space a KC Dunaj svojím projektom Quick Kanclov pomáha rozvíjať činnosť akčných ľudí s dobrými nápadmi, pre ktorých je ťažké zabezpečiť si vlastné pracovné zázemie.

Dobrý pes v nástupišti

Druhé kolo obývania kanclov logicky do Dunaja prinieslo prevažne združenia zamerané na kultúru. V spoločnej kancelárii tak budú pracovať napríklad naši obľúbení Mladý pes, ktorý po vydýchnutí si z produkcie pavilónu na Bienále architektúry v Benátkach rozbehne prípravu ďalšieho večera multižánrových lahôdok Menju,  či Nástupište 1 -12 pracujúce na pretváraní topoľčianskeho podchodu kultúrou i šmýkľavkou. Spolu s nimi bude pôsobiť aj združenie Punkt, ktoré okrem Dizajnvíkendu, Pecha Kucha a mnohých ďalších aktivít prináša aj obľúbený Dobrý trh. Prvý raz sa môžeme tešiť na trh aj v novej lokalite – na Jakubovom námestí. A mimochodom, Punkt privíta ochotných dobrovoľníkov na Dizjanvíkend.

Školenia & prednášky

Medzi nové kancelárske tváre patrí aj Patapuf, ktorého členovia majú naozaj široký záber a venujú sa napríklad aj výrobe šperkov. V nasledujúcich mesiacoch sa však budú venovať predovšetkým príprave marketingových školení a online magazínu, ktorý nadviaže na už existujúci projekt kuultur. Jediným projektom, ktorý nie je tak či onak spojený s umením je OZ Librum, ktoré sa zameriava na presadenie zdravého životného štýlu medzi deťmi a mladými ľuďmi, predovšetkým prostredníctvom prednášok na školách.

Weby & rádiá

Po úspešnom prvom polroku sa do kanclov vráti Galéria VI s projektom Freshmen, ktorý bude prostredníctvom webu približovať výtvarné umenie a jeho autorov galeristom i verejnosti. Ich iniciatíva však nekončí v online priestore, ale bude pokračovať spoluprácou s rôznymi kurátormi, z ktorej malú ukážku priniesla inštalácia mladých architektiek Woven. Susedom Quick Kanclov je podobne zaujímavý projekt online rádia Citylab, ktoré prináša zahraničnú i slovenskú hudbu v angličtine, francúzštine i slovenčine a tiež poskytuje priestor zaujímavým ľuďom a ich myšlienkam.