Rána a raňajky sú základom dňa, od ktorého sa odvíjajú nasledujúce hodiny. Všetci to poznáme z reklám, len málo však vieme o tom, ako začať deň naozaj príjemne. Prečítajte si ako narušiť rannú rutinu a zajtrajšie ráno stráviť

Ráno kreatívne

Kreatívne ráno je príležitosťou začať deň naozaj inšpiratívne. Skupina mladých ľudí organizuje každý druhý utorok ranné prednášky alebo skôr rozprávanie zaujímavých a inšpiratívnych ľudí. Vedci, umelci, cestovatelia či občianski aktivisti predstavia čomu sa venujú, hovoria o svojich skúsenostiach a zážitkoch a následne diskutujú s návštevníkmi. Vstup je voľný a neodmysliteľnou súčasťou Kreatívnych rán je aj káva s muffinom či vianočkou a ovocím zadarmo. Koncept dobre fungoval aj na letných festivaloch,  Creative Mornings pozná celý svet, ďalšie slovenské mestá na takúto iniciatívu ešte len čakajú. Po letnej pauze pokračuje Kreatívne ráno od polovice septembra, sledujte ich Facebook.

 Ráno permanentne

Ak si však chceš spríjemniť ranné rituály, tráviť prvé bdelé hodiny tvorivo môžeš aj vlastným pričinením. Ak sa ti nechce hneď prevziať zahraničný koncept Kreatívnych rán, inšpiruj sa hnutím Permanent Breakfast. Ide vlastne len o vychutnanie raňajok, ktoré je však dnes pomerne vzácne. Jednoducho pozveš 4 kamarátov na raňajky vo verejnom priestore – na ulici, v parku, na parkovisku, zastávke, pri fontáne, na moste či brehu jazera. Ideálne je vychutnať si najdôležitejšie jedlo dňa s elegantným prestieraním, obrus určite nesmie chýbať. Tvoji pozvaní hostia zase musia pozvať ďalších 4 ľudí na ich vlastné permanentné raňajkovanie. Celé to začali umelci okolo Friedemanna Derschmidta v roku 1996 a pokračovať môžeš práve ty.

 Ráno burzovne

A samozrejme, príjemné ráno môžeš stráviť aj s nami na Burze skúseností. Nad dobrými koláčikmi a kávou si budeme vymieňať tipy, rady a skúseností z rôznych oblastí práce v neziskových a mládežníckych organizáciách. Chceme tak prispieť k napredovaniu mladých šikovných ľudí a preto ak máš nejaký námet na tému, o ktorej by si rád vedel/a viac, napíš nám na media@mladez.sk. Najbližšie sa vidíme 2. októbra, viac info čoskoro!