Viete si predstaviť celosvetový mier? Stav bez vojen, násilia a krutostí? Pre mnohých je táto predstava nereálna, priam utopistická. Pre organizátorov akcie „Peace one day“ je to idea. Idea, ktorú je možné naplniť.

Jeden mierny deň

Ak patríte medzi tých, ktorí si to nevedia predstaviť, čo tak pokúsiť sa o nastolenie mieru v jeden jediný deň. Študentská rada vysokých škôl sa pripojila k celosvetovej iniciatíve Organizácie spojených národov s názvom Peace one day – Global Truce 2012, aby podporila jeden deň bez vojen, jeden deň mieru, ktorým bude 21. september 2012. Projekt je inšpirovaný prevedením vo Veľkej Británii, kde záštitu nad programom prevzal Elton John.

Spolupatričnosť zábavne

21. septembra sa bude o 15:30 na Primaciálnom námestí konať koncert piatich slovenských kapiel (Signature, One Year After, Alone, Smiles And Tears, Ranné Toporenie), ktorý bude spojený s diskusiou, týkajúcou sa mieru v kontexte doby. Pomôžte nám zvyšku sveta ukázať, že aj Slovensko si váži mier, že aj nášmu národu záleží na trpiacich. Prejavme spolupatričnosť s nevinnými ľuďmi postihnutými následkami vojen po celom svete. Príďte si do srdca hlavného mesta vychutnať koncert a zábavu s medzinárodným pocitom.