Nelegálne skládky, rozbité lavičky, rozpadávajúce sa budovy… všetci okolo nich chodíme a väčšina z nás na ne aj frfle. Doma, s kamarátmi. Aké je to zlé, že v meste nemáme parky, dostatok košov, cyklotrás či chodníkov. Rozhodli sme sa s tým niečo urobiť a upozorniť ľudí na možnosť zmeny, ktorá je v ich rukách.

Povedzte to páskou

Začiatkom septembra sme spustili kampaň Nepáči sa mi to. Na webstránke zbierame veci a miesta, ktoré sa ľuďom nepáčia. V Banskej Bystrici, Banskej Štiavnici, Bratislave, Košiciach, Nitre, Prešove, Topoľčanoch, Trenčíne a Žiline máme pásky, ktoré si môže ktokoľvek odtrhnúť a umiestniť podľa potreby.

My sme páskou upozornili na nevyužité Námestie slobody, ktorého zanedbaný stav transformoval námestie na výkalisko psov. Práve počas 72 hodín plánujeme námestie oživiť a zútulniť.

Nepáči sa ti to? Vezmi to do vlastných rúk!

Poukazovať na nedostatky a hovoriť o nich je však len prvý krok. To, čo sa nám nepáči môžeme často zmeniť vlastnými silami. Prostredníctvom 72 hodín chceme ľudí vyzvať k spoločnej aktivite, ktorá zmení ich prostredie k lepšiemu. Cez 120 podnetov z webu Nepáči sa mi to preto odteraz môže prihlásiť  ako dobrovoľnícky projekt nášho maratónu. Vezmite to do vlastných rúk, ne/lajkovať nestačí!