V stredu 17. októbra 2012 sa v sídle Domu Európskej únie uskutočnilo podujatie JEF Slovakia Info Day. Toto podujatie JEF zorganizovali pre všetkých potenciálnych záujemcov o členstvo v  organizácii.

Informácie & nadšenie

V prvej časti programu pre budúcich jeferov účastníci mohli vidieť, ako funguje štruktúra JEF na Slovensku i v zahraničí a hlavné aktivity, ktoré sa podarilo zrealizovať od vzniku tohto združenia na Slovensku, ako aj niektoré projekty a akcie, plánované  v najbližších mesiacoch.

V druhej časti vystúpil Dionýz Hochel, zástupca Informačnej kancelárie Európskeho parlamentu v Slovenskej republike, ktorý opísal aktivity tejto inštitúcie. Nasledovala diskusia s novými členmi o tom, čo ich motivovalo prísť na túto akciu a čomu by sa chceli venovať v rámci činností JEF. „Milo nás prekvapil ich entuziazmus, ako aj výborná znalosť našej organizácie a európskych tém, ktorým sa venujeme,“ prezradil prezident JEF Slovakia Norbert Kucharík.

Prvá iniciatíva

V závere všetci prevzali a podpísali list, ktorý je súčasťou celoeurópskej kampane „To Stop The Crisis – Federal Europe Now!“ iniciovanej centrálou JEF Europe a Úniou európskych federalistov pri príležitosti víkendového summitu Európskej rady v Bruseli. Do kampane sa zapojili mnohé európske mestá a národné sekcie JEF-u a ani Bratislava nebola vďaka JEF Slovakia výnimkou. Tento krok mal navyše veľmi pozitívny ohlas medzi novými členmi organizácie.