Občianske združenie C.A.R.D.O.  podobne ako my informuje mladých ľudí o dobrovoľníckych ponukách. Tých, ktorí idú svojimi aktivitami príkladom, sa rozhodli symbolicky oceniť.  Piaty ročník ocenenia Dobrovoľník/dobrovoľníčka roka 2012  sa  konalo včera na ministerstve zahraničných vecí. Zo 115 nominácií vybrala sedemčlenná porota 11 dobrovoľníkov v rovnakom počte kategórií.

Kto cenu získal?

V kategórii sociálne a zdravotné služby získala ocenenie 85-ročná Elena Andréová – dlhodobá dobrovoľníčka v službe seniorom v neziskovej organizácii Betánia Bratislava. Pomáha od roku 1999 tam, kde treba, v kuchyni, pri žehlení oblečenia či pri upratovaní. Betánii dokonca darovala zdedený byt.

V kategórii dobrovoľník v zahraničí ocenili Ivanu Brajerovú, za prácu pre životné prostredie ocenili Matúša Čupku, ktorý spustil iniciatívu Zelená hliadka.

V ďalších kategóriách boli ocenení Oľga Csakayová, Jule Dieterle, Eva Krajčovičová, Jana Krištofová, Lýdia Šuchová a Jana Valachová. Dobrovoľnícku cenu získal aj projekt Staré mamy v akcii a Mestská časť Bratislava – Staré Mesto za to, že dlhodobo a aktívne podporuje dobrovoľníctvo.

Prečítajte si viac o ocenených dobrovoľníkoch.

Zdroj: TASR