O tom, čo sme vlastne zač, čomu sa venujeme a ako môžu mladí ľudia zlepšovať svoje schopnosti aj okolitý svet budeme hovoriť v rámci dvoch podujatí Živej knižnice.

Čo to vlastne je?

Metóda Živých kníh vytvára priestor pre neformálny rozhovor medzi čitateľmi a knihami – zvyčajne zástupcami znevýhodnených skupín obyvateľstva. Knihy rozprávajú svoje príbehy, životné osudy a čitatelia majú možnosť opýtať sa na veci, ktoré ich vždy zaujímali, no mali obavy otvorene sa na ne spýtať. Živé knihy sú prostriedkom ako možno spoznať nové veci a prostredníctvom osobnej skúsenosti „knihy“ si rozšíriť obzory.

S Iuventou

Iuventa pripravila veľké podujatie Živej knižnice, ktoré ponúka možnosť spoznať rôznorodosť ľudských príbehov a práv. Okrem možnosti čítania živých kníh vás čakajú aj workshopy a trh organizácii, na ktorom budeme svoje aktivity nielen v oblasti ľudských práv prezentovať aj my. RmS ponúkne návštevníkom podujatia aj priame možnosti ako sa zapojiť do rôznych ľudsko-právnych aktivít. Tešíme sa na vás v Iuvente od 8:30 do 13:00.

S Alumni ĽP

Alumni Olympiády ľudských práv pozývajú na Živú knižnicu v KC Dunaj. Téma je Ľudské práva a ich možnosti na každý deň, my budeme hovoriť o tom, ako sa RmS venuje podpore rozvoja mladých ľudí, ich neformálneho vzdelávania aj oblasti týrania detí. Okrem toho sa môžete od 13:00 do 16:00 tešiť aj na živú knihu Milenu Dudášovú, našu mládežnícku delegátku na OSN. Viac info na Facebooku.