Mládežnícke organizácie Laura a Domka prichádzajú už tretí rok so sériou obľúbených, ilustrovaných zamyslení na každý deň. V čase adventu slúžia ako originálna príprava na slávenie vianočných sviatkov.

Advent – čas na zamyslenie

Adventné zamyslenia vychádzajú z evanjelia dňa. Sprevádza ich výstižná ilustrácia, predsavzatie dňa a na záver je priložený bonus – krátke video. „Našim cieľom je pomôcť mladým ľuďom na chvíľu sa zastaviť, niečo podnetné, ale aj  motivačné si prečítať a tiež atraktívnym spôsobom priblížiť Sväté písmo,” uviedla Júlia Čižmárová, koordinátorka projektu.
V minulých rokoch sa projekt tešil veľkému úspechu. Hoci na sociálnej sieti má približne 1500 odoberateľov, v priemere sa denne zobrazoval cez 4000 krát. Organizátori dúfajú v podobné číslo aj tento rok. „Chceme, aby sa tento projekt šíril medzi ľuďmi a našiel si miesto aj u tej mladšej generácie, ktorú je možno ťažšie upútať duchovnými vecami,” dopĺňa Čižmárová.

Kde zamyslenia násjť

Úvodné zamyslenie je na facebooku už od nedele Krista Kráľa. Ďalšie zamyslenia si od 2. decembra môžete prečítať na Facebooku, ale aj na stránkach združení Laura a Domka, ktoré projekt realizujú. Zamyslenia budú k dispozícii aj na portáli kresťanských podujatí Vyveska.sk.
Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže, sú neziskové mládežnícke organizácie, ktorých cieľom je rozvíjanie osobnosti mladých ľudí. Ponúkajú  nielen zmysluplné využitie voľného času, ale najmä priateľské vzťahy, rodinnú atmosféru a možnosť osobného rastu.

Zdroj: Domka.sk