TedxBratislava je podujatie, ktoré sa koná raz za rok a sústredí okolo seba množstvo skvelých nápadov a šikovných ľudí. Inšpiráciu, ktorú podujatie generuje, sa jeho organizátori rozhodli využiť prostredníctvom projektu Spojka. Dobré myšlienky totiž netreba len šíriť, ale aj realizovať. Začínajúci projekt chce preto vytvoriť komunitu, ktorá bude od inšpiratívnych slov prechádzať k činom.

Ako to bude fungovať?

Ak máte svoj nápad na projekt, ktorý môže niečo zlepšiť, vytvoriť alebo zmeniť, na portáli Spojka preň môžete nadchnúť ďalších ľudí, ktorí pomôžu s jeho realizáciou. Svoje ambiciózne plány tak môžete zdieľať s ďalšími šikovnými ľuďmi a získať tak potrebné hlavy a ruky pre svoje vízie. Autorka konceptu Spojky, Dana Retová približuje: „Spojka je určená pre kohokoľvek, kto má užitočný alebo hoci aj bláznivý nápad a hľadá ľudí, ktorí by sa do neho zapojili. Je tiež pre ľudí, ktorí chcú zažiť niečo nové, netradičné, spoznať nové kontakty a pomôcť oživiť verejný priestor.“

Chystanie spájania

Celý projekt je momentálne vo fáze príprav, členovia OZ TedxBratislava rokujú s partnermi o realizácii. Spojka bola aj jedným z projektov, ktoré sa zapojili do súťaže ReStart, ktorá hľadala najzaujímavejšie webové a mobilné riešenia problémov na Slovensku. Vízia spájania ľudí užitočnými projektmi získala špeciálnu cenu za projekt a získané prostriedky využíva na programovanie svojho webu. Ak sa vám myšlienka Spojky páči, podľa Dany Retovej môžete už teraz posielať námety na inšpiráciu, napríklad projekty, ktoré mali úspech v zahraničí a mohli by byť zaujímavé na Spojke. „My ich potom zverejníme na stránke v sekcii Inšpirácie,“ hovorí, „budeme tiež veľmi radi spolupracovať s dobrovoľníkmi, ktorí by mali záujem nám pomôcť pri administrácii portálu alebo promo aktivitách.“ Stačí sa ozvať na spojka@tedxbratislava.sk.