Druhý júnový víkend bude v Trnave už tradične patriť gospelovému Festivalu Lumen.  Kedysi malé podujatie sa postupne zmenilo na skutočný city music festival so zahraničnou účasťou kapiel a okrem hlavného pódia na námestí sa rozšírilo aj o ďalšie scény. Organizátori si na 21. ročník festivalu pripravili zaujímavú ponuku zahraničných interpretov rôznych žánrov.

Prvá zahraničná hviezda

V týchto dňoch predstavili prvú hviezdu – anglické zoskupenie LZ7, ktoré kombinuje štýly ako hip-hop a dance. Ide o kapelu pochádzajúcu z anglického Manchestru. Jej zakladateľom a frontmanom je Lindz West, ktorý sa na Festivale Lumen predstavil v roku 2004 s formáciou The Tribe a v roku 2009 so súčasnou kapelou LZ7. „Lindz spolu s celou kapelou majú na Slovensku veľký fanklub a to hlavne vďaka svojej energickej a modernej show. Veľmi sa tešíme, že ich tento rok opäť privítame na Slovensku,“ komentoval výber kapely Martin Královič, člen organizačného tímu festivalu.


Úspešný mestský koncept

Organizátori festivalu majú potvrdených viacero zahraničných kapiel, ktoré postupne budú zverejňovať  na oficiálnej webovej stránke www.fln.sk aj na festivalovej Facebook stránke. „Stále rokujeme s headlinerom festivalu, ktorého by sme radi predstavili začiatkom marca,“ povedal Maroš Peciar SDB, riaditeľ Festivalu Lumen.

Festival Lumen ponúkne víkend plný kvalitnej hudby a bohatého sprievodného programu 7.-8.júna a bude pokračovať v osvedčenom koncepte city music festivalu, ktorý predstavil minulý rok.