Na dobrovoľnícke tábory v zahraničí sa prihlásilo už 105 mladých ľudí zo Slovenska, vyše 1000 miest zostáva ešte stále neobsadených. Svoj vytúžený tábor si môžu potenciálni dobrovoľníci vybrať na stránke www.inex.sk. V ponuke sú okrem tradičných krajín aj rôzne exotické miesta či neprebádané zákutia sveta.

Medzinárodný dobrovoľnícky tábor predstavuje jedinečnú príležitosť ako spoznať novú krajinu trochu inak.  Pod vedením skúsených lídrov z celého sveta nadväzujú účastníci tzv. „workcampu“ nové priateľstvá, zdokonaľujú sa v cudzom jazyku, nadobúdajú neoceniteľné skúsenosti, zážitky a pritom pomôžu niekomu, kto to potrebuje. Medzi tematicky najrozšírenejšie patria environmentálne, renovačné, kultúrne a sociálne projekty.

Keď som sa prihlásil na workcamp, nevedel som, čo od toho môžem očakávať a mal som isté obavy. Tie sa rozplynuli krátko po začiatku a ja som spoznal 15 skvelých dobrovoľníkov z Európy, Ázie a Južnej Ameriky, s ktorými sme pomáhali pri oprave starého vodného mlyna,“ približuje Peter Husák (24) svoju zahraničnú skúsenosť z tábora v Grécku.

INEX Slovakia má vo svojej  ponuke na rok 2013 ešte viac ako 1000 dobrovoľníckych táborov v 50 krajinách sveta. Dobrovoľníci majú možnosť prežiť leto v európskych krajinách, napríklad na Islande, v Nemecku, Dánsku, Belgicku, Francúzsku, Španielsku, Holandsku, Taliansku a ďalších. Tí skúsenejší si to môžu namieriť do Japonska, Indie, Nepálu alebo Mexika.

Bližšie informácie o dobrovoľníckych táboroch v zahraničí poskytne koordinátorka vysielania dobrovoľníkov do zaraničia Mirka Zváčová na out@inex.sk.

Zdroj: Inex