Aj tento rok Rada mládeže Slovenska spolu s partnermi vyberá mladého človeka, ktorý sa pripojí k slovenskej diplomatickej misii a na pôde OSN bude rozprávať o potrebách mladých ľudí na Slovensku.

Zo všetkých zaslaných prihlášok vybrala porota v prvom kole šiestich finalistov, ktorí seba i svoje osobné misie predstavia verejne v piatok 7. júna 2013 v bratislavskom SPOTe. Prísť a pozrieť sa môže každý, kto má čas a chuť – dopoludňajšie prezentácie sú v slovenčine, nemusíte sa báť jazykovej bariéry. Poobede finalistov čaká osobné interview v angličtine  so zástupcami Ministerstva školstva, Ministerstva zahraničných vecí, UNIS Vienna, Rady mládeže Slovensko a mládežníckych delegátov, ktorí už skúsenosť v OSN majú.

md logoV piatok dopoludnia sa so svojimi témami a plánmi na pozícii delegáta predstavia (v abecednom poradí) Patrik Čakloš, Martin Hužvár, Simona Perejdová, Dean Reš, Hana Skljarska a Natália Šubrtová.

Dopoludňajšie prezentácie sú otvorené pre verejnosť, viac info nájdeš aj na Facebooku. Potešíme sa, keď vyjadríte svoj názor alebo sa opýtate na čokoľvek, čo vás zaujíma. Kto bude mladých zo Slovenska zastupovať tento rok na Valnom zhromaždení OSN v New Yorku a sprostredkúvať svoju skúsenosť na zahraničných i domácich stretnutiach s mladými ľuďmi, sa dozvieme už zajtra poobede.

(c) kt