Cieľom olympionikov-dobrovoľníkov je prostredníctvom súťaží a voľnočasových aktivít počas Olympiády vytrhnúť deti a sídliskovú mládež z nepodnetného a stereotypného  prostredia, v ktorom vyrastajú a ukázať im alternatívu a spôsobom, ako jednoducho sa dá spestriť  si svoj voľný čas.

DSC_3302Je úžasné vidieť mladých aktívnych ľudí, ako sa snažia vytvoriť priestor a spojiť životy ľudí z rôznych svetov a sociálnych prostredí  do jedného projektu, prelomiť predsudky a bariéry a vytvoriť podujatie, ktorého hlavným médiom je práve šport, nášmu srdcu veľmi blízky”, Lenka Lacová, dobrovoľníčka

8. júna 2013 areál Don Bosca na Mamateyovej ulici v Petržalke privítal 140 detí  z 8 nízkoprahových centier Bratislavy, detského domova  a  krízových zariadení pre matky s deťmi, ktoré spoločne súťažili v tímových disciplínach, chlapci bojovali a svoju stratégiu si vyskúšali vo  futbale, vybíjanej a preťahovaní lanom, jednotlivci bežali, skákali vo vreci, okrem súťaží program dopĺňali voľnočasové aktivitky v tzv. „chill out zóne“ J . Deti a mládež vo veku od 2 do 17 rokov prekonávali samých seba a každý si mohol aspoň na chvíľočku vyskúšať, aké je to byť malým Olympionikom.

Tohtoročná Olympiáda sa nám opäť podarila a za to som vďačná a veľmi rada. Na akcií sa zúčastnilo 8 klubov a súťažilo 140 detí čo bol náš rekord. Musím ale povedať, že za najväčší tohtoročný úspech Olympiády  považujem víťazstvo nášho klubu Fun club Fortuna a som na nich veľmi hrdá, Zuzana Spiessová, dobrovoľníčka a organizátorka podujatia.

20130608_135300Celkové poradie spolu s výsledkami nájdete na našej stránka www.funclubfortuna.sk
O nezabudnuteľný športový zážitok sa postarali naši partneri  Nadačný fond Telekom pri Nadácií Pontis , Patrik Rendek a dobrovoľníci spoločnosti Dell s.r.o,, z oddelenia podpory predaja – CSO. , spoločnosť Madness v zastúpení Maťka , spoločnosť Wimex s.r.o. a samozrejme SPDDD Úsmev ako dar.

V hlavnej úlohe však boli deti a dobrovoľníci Fun club Fortuna, bez ktorých si nevieme akciu predstaviť . Aj im patrí jedno veľké ĎAKUJEM.

Môžeme si na koniec všetci zatlieskať,  II. Ročník Olympiády máme úspešne za sebou, vo vzduchu však visí jeden otáznik. Budeme organizovať aj 3. Ročník?

Zdroj: Lenka Lacová