Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk ako prvý na Slovensku spustil vlastnú mobilnú aplikáciu. Umožňuje používateľom prehliadať si výzvy uverejnené na portáli a rovno aj podporiť ľudí v núdzi či autorov zaujímavých projektov priamo zo svojho telefónu. Používateľ si nielen prezrie výzvu, môže sa tiež rozhodnúť akou sumou ju podporí a aplikácia ho rovno posunie do prostredia jeho banky.

Android aj i-Phone

Aplikácia je zatiaľ prístupná pre operačné systémy Android a iOS (iPhone), pracuje sa na verzii pre Windows Phone. Používateľom je aplikácia k dispozícii samozrejme bezplatne.

Mobilná aplikácia používateľom uľahčí aj draženie v benefičných elektronických aukciách z aukcie.ludialudom.sk. Dražitelia môžu prihadzovať cez svoj smartphone a vďaka takzvaným push notifikáciám sa okamžite dozvedia, že niekto ponúkol viac. Žiadna e-aukcia by im preto nemala ujsť len kvôli tomu, že nemali pri jej konci prístup k počítaču.

Ako to funguje

Darcovský portál ĽScreenshot_2013-06-10-17-16-28udiaĽuďom.sk umožňuje ľuďom v núdzi, mimovládnym organizáciám, umelcom, školám či samosprávam uverejniť bezplatne výzvu, ktorou sa obracajú na darcov na internete. Tí ich následne môžu podporiť najmä prostredníctvom elektronického bankovníctva, teda platbou z karty či cez internetbanking. Celú sumu prevádzkovateľ posiela adresátovi. Keďže kľúčovými piliermi projektu sú adresnosť a transparentnosť darca on-line vidí celú transakciu a má možnosť vyžiadať si od príjemcu informáciu o využití jeho daru.

Projekt benefičných elektronických aukcií slúži na podporu výziev na portáli. Celý výťažok z e-aukcie ide vždy v prospech konkrétnej výzvy. Vyhlásiť ju môže jednak samotný príjemca, ale aj tretia osoba v jeho prospech.

Mobilná aplikácia, ktorú vyvinula firma Stradiware, s. r. o., je prvou svojho druhu na Slovensku. „Je to ďalší míľnik portálu ĽudiaĽuďom.sk. Snažíme sa čo najviac priblížiť našich príjemcov k potenciálnym darcom. Dnes stále viac ľudí používa mobilné zariadenia nielen ako telefóny, ale i ako zdroj informácií a nástroj na realizáciu platieb. Snažíme sa im preto poskytnúť čo najväčší komfort. Aplikácia je skvelým pomocníkom aj pre našich dražiteľov,“ vysvetľuje šéf projektu Roland Kyška a dodáva, že ĽudiaĽuďom.sk chce byť inovatívnym a technologickým lídrom v oblasti charity.

Prečítajte si technické podrobnosti aplikácie.

Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk