Zažil/a si štúdium v zahraničí cez program Erasmus? Zrealizoval/a si svoj nápad cez Mládež v akcii? Alebo si zažil/a školenie, stáž, tréning, výmenu či konferenciu v jednej z krajín EÚ? Cestuješ po jej členských krajinách? Podeľ sa o svoj príbeh! Projekt EU2YOU chce zmapovať zážitky mladých ľudí s Európskou úniou.

Už v nasledujúcom roku to bude presne 10 rokov od vstupu Slovenska do Európskej únie a OZ Európsky dialóg perspektívneho postoja chce pri tejto príležitosti poukázať na prínos EÚ. Ako uvádzajú na svojej stránke: „Vďaka príbehom ľudí s pozitívnou a inšpiratívnou skúsenosťou chceme ukázať kladnú stránku a zmeniť tak možno pohľad ľudí, ktorý sa na Európsku úniu pozerajú skepticky. Pevne veríme, že tento projekt bude slúžiť ako motivácia a inšpirácia ďalším.“ Projekt sa práve spúšťa a do roku 2014 chce zozbierať presne 2014 príbehov spojených s EÚ.

Podeľ sa aj o svoj príbeh! Stačí napísať 300 – 800 slov v slovenskom jazyku o tom, ako ťa tvoja skúsenosť v rámci Európskej únie pozitívne ovplyvnila. K nemu pripoj názov tvojho príbehu, meno a priezvisko spolu s tvojou fotografiou z danej európskej skúsenosti a kategóriu  na email iam@hajnos.eu.

Príbehy sú rozdelené do 7 kategórií, kde každá má svoju farbu:

Zelená: Štúdium, výmenný pobyt, jazykový kurz,
Modrá: Práca, pracovná cesta,
Fialová: Stáž, prax,
Červená: Projekt,
Žltá: Špeciálne,
Ružová: Konferencia, seminár,
Oranžová: Dovolenka, výlet

Všetky potrebné informácie aj prvé príbehy nájdeš na www.eu2you.eu.

(c)mk