Už 23. ročník podujatia ĎUMBIER sa v tomto roku uskutoční v dňoch 20. a 21. júla v areáli Hotela Mýto, v obci Mýto pod Ďumbierom. V rámci KDMS-áckeho roka Aktívneho občianstva sa KDMS chce zamerať najmä na vytvorenie príjemného prostredia, ktoré poskytne priestor pre budovanie nových vzťahov a diskusií o mládežníckych politických témach a pripomenie si tiež 1150. výročie príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie.

Podujatia sa každoročne zúčastní takmer 300 mladých ľudí z celého Slovenska, ktorým záleží na veciach verejných a majú chuť meniť svoje okolie k lepšiemu. Program pozostáva z výstupu na najvyšší vrch Nízkych Tatier – Ďumbier, koncertov hudobných kapiel, dobrého gulášu v základnom tábore a rôznych diskusiách. Tento rok podujatie podporili a stretnuť budete mocť podpredsedu NR SR Jána Figela, europoslancov Anku Zaborsku a Miroslava Mikolasia a mnohých ďalších hostí.
Zabezpečený bude autobus, ktorý dopraví účastníkov z tábora na Srdiečko odkiaľ vystúpia na najvyšší vrch Nízkych Tatier – Ďumbier.Vstup na podujatie je voľný. Pre viac informacii klikajte na pozvánku alebo kdms.sk.
Zdroj: KDMS