Nie je prekvapujúce, že po ľuďoch ovládajúcich web dizajn je v súčasnosti veľký dopyt. Žijeme v digitálnom svete a znalosť programovania sa stáva dôležitou súčasťou nášho života. Všetci máme počítače (čítaš tento článok, hm?) a existujú miliardy webových stránok a milióny ľudí, ktorí vedia, ako ich vytvárať. IT začiatočníkom sa môže zdať, že vývoj webov je ďaleko vzdialený tomu, čoho sú oni sami schopní. Nie je to však celkom pravda.
Pokiaľ viete čítať slová, ktoré ste nikdy predtým nevideli a aj si ich viete zapamätať, potom máte to, čo je potrebné na naučenie sa aspoň základov web dizajnu. Je to však naozaj také jednoduché? Je to také jednoduché ako obyčajné memorovanie? Áno, a ak aj dokonca máte problém s memorovaním, stále je možnosť zapísať si všetko potrebné alebo navštíviť niektorú z mnohých odborných HTML stránok, ktoré pomôžu.

Čo je to vlastne HTML a CSS?
Najskôr si povedzme niečo o HTML a CSS, základných pojmoch pri tvorbe webov. HTML znamená hypertextový značkový jazyk (HyperText Markup Language) a je to značkový jazyk určený na vytváranie webových stránok a iných informácií zobraziteľných vo webovom prehliadači. HTML využíva písmená, symboly a čísla, v skratke sú to značky, resp. tagy, pomocou ktorých sa vytvára webstránka. CSS je skratka pre Cascading Style Sheets – kaskádové štýly a je to jazyk na vizuálne formátovanie stránok a popisuje vzhľad HTML dokumentov. CSS umožňuje oddeliť štruktúru HTML alebo XHTML od vzhľadu.

Dôvody, prečo sa učiť HTML
Prečo je dôležité mať aspoň základnú znalosť HTML a CSS? Každý má svoje vlastné dôvody, môže to byť záujem vytvoriť osobnú webstránku, vylepšiť svoj blog alebo začať e-business. So znalosťou HTML a CSS je možné pracovať ako web dizajnér junior. Ak ovládate tvorbu webu a štartujete vlastný biznis, web stránku si môžete vytvoriť sám a presne podľa svojich predstáv. Čokoľvek však chcete robiť, schopnosť vedieť vytvoriť svoj vlastný online priestor má nesmierny význam.

Pre tých, ktorí chcú držať krok s dobou dávame do pozornosti Learn2Code Web designer kurz, ktorý je zameraný na tvorbu webov s použitím tých najmodernejších technológií ako sú HTML5, CSS3 alebo jQuery. Celý vzdelávací program je rozdelený na 2 časti, prvá je určená úplným začiatočníkom a počas 3 týždňov sa naučíte základné aj pokročilé HTML tagy, štýlovanie webstránky s využitím CSS, ale aj oživíte svoju webstránku pomocou JavaScriptu (jQuery). Druhá časť programu je určená pre pokročilejších užívateľov a pozornosť sa v nej bude venovať takým témam ako HTML5, CSS3, ale tiež vychytávkam ako napr. responzívny, adaptívny a fluid design.

Všetky potrebné informácie nájdeš TU.

Zdroj: Learn2Code