Život je dar. Preto chceme zaň bojovať!“, hovoria mladí ľudia zo Združenia kresťanských spoločenstiev mládeže (ZKSM). Reagujú tým na výzvu organizátorov Národného pochodu za život, ktorý sa bude konať v septembri v Košiciach. Členovia ZKSM tam plánujú prísť vo vlastných tričkách s motívom vyjadrujúcim lásku k životu.

Zapojiť sa do Národného pochodu za život považujú členovia ZKSM za samozrejmosť. „Veríme, že ľudský život má nevyčísliteľnú hodnotu a to od jeho úplného začiatku, teda od počatia, až po prirodzenú smrť. Účasťou na Národnom pochode za život chceme vyjadriť, že sme súčasťou kultúry života a záleží nám na každom ľudskom živote,“ uviedla Lea Hagovská, výkonná riaditeľka ZKSM.

Tričká s nadpisom „Milujem život“ si môžu členovia a sympatizanti ZKSM kúpiť do tejto stredy na stránke www.zksm.sk. „Tričká ponúkame mladým ľuďom aj rodinám, ktoré chcú vyjadriť, že sú na strane života.  Ich kúpou a nosením zároveň podporíme Národný pochod za život,“ dodala Hagovská.

Podľa predstaviteľov ZKSM má právo na život každý človek, bez ohľadu na jeho vek či fyzický a mentálny stav. „Niekoľko rokov som bola v blízkom kontakte s deťmi a mladými ľuďmi s ťažkým mentálnym aj telesným postihnutím. Práve táto skúsenosť ma ešte viac presvedčila o tom, že títo ľudia si nie len zaslúžia žiť, ale dokážu byť obrovským darom pre ostatných,“ vysvetlila Marika Janusová, PR manažérka ZKSM.

Hlavným iniciátorom Národného pochodu za život je Konferencia biskupov Slovenska v spolupráci s Fórom života a Deťmi sv. Alžbety. Konať sa bude v nedeľu 22. septembra v Košiciach. Na jeho prípravách sa budú podieľať desiatky inštitúcií z celého Slovenska v rátane ZKSM. „Do pochodu za život som sa zapojila už minulý rok počas štúdia na vysokej škole v Bratislave. Táto akcia je pre mňa priestorom nemlčať, ale postaviť sa za správnu vec,“  povedala Mária Francová, koordinátorka ZKSM.

Zdroj: ZKSM