Na poprázdninovej lajfke sa o zážitky postarajú indie-popové trio NVMERI, atmosférický Fallgrapp, Zora a Martin Bútorovci, grafický dizajnér Pavel Fuksa, Tomáš Ulej s knihou Ale a projekt e-deti.

Séria multižánrových večerov Voices Live vstupuje do štvrtej desiatky podujatí. Na úvod sa o príjemné naladenie postará zoskupenie s názvom Fallgrapp, za ktorým stojí Juraj „Jureš“ Líška. Podmanivá kombinácia elektroniky a slovenských textov zaujala aj porotcov v súťaži nádejných skladateľov Fatt Kools a mladým hudobníkom zabezpečila víťazstvo v treťom kole. Druhým hudobným hosťom, ktorého organizátori predstavia aj v krátkom filme zo série Hudobné úlety, budú NVMERI. Trio pôvodne vystupujúce pod názvom The Uniques sa zvukovo, vizuálne aj konceptuálne pretransformovalo. Hudobne prekračujú svoj vysoko nastavený štandard a novým eponymným albumom dokončeným v londýnskych štúdiách Abbey Road ukazujú smer väčšine slovenskej scény.

So sociológmi WebZorou a Martinom Bútorovcami sa moderátori porozprávajú o knihe Odkiaľ a Kam. 20 rokov samostatnosti, pri ktorej zrode stáli ako editori. V nej sa 61 autorov rôznych generácii i profesií zamýšľa nad vývojom našej spoločnosti po rozdelení ČSFR. V čítačke sa hostia zoznámia s vtipnou zbierkou aforizmov a epigramov Ale od spisovateľa a novinára Tomáša Uleja. Knižka vyšla v roku 2012 a v tomto roku ju Literárny fond ocenil Cenou Ivana Kraska. V premiére krátkeho filmu zo série Nápad sa ráta sa diváci oboznámia s projektom e-deti. Iniciatíva prináša užitočné informácie o bezpečnom používaní komunikačných technológií deťmi pre učiteľov, rodičov aj samotné deti a mládež. Grafický dizajnér a ilustrátor Pavel Fuksa pracoval pre viaceré medzinárodné reklamné agentúry a získal prestížne ocenenia. Svojím talentom a kreativitou prispieva aj k vizuálnej atraktivite posledných troch lajfiek. Na Voices Live 31 porozpráva o inšpirácii a prezradí, prečo podľa neho Slováci nie sú dobrí v reklamnom biznise.

Moderátormi večera budú Andrea Gajdošová a Ivan Ježík. O atraktívny vzhľad pódia a ekologické sedenie moderátorov sa postará kartónový nábytok Greenoffice.sk. Po podujatí sa môžu diváci tešiť na pekné vecičky od šikovných ľudí združených na portáli SAShE.sk, kúpiť si knižky z vydavateľstva KK Bagala či pochutnať si na dobrotách z Kaviarne Zrnko.

Voices Live 31 bude vo štvrtok 26. septembra 2013 o 19:00 hod. v divadle Heineken Tower Stage (Tower 115) na Pribinovej 25 v Bratislave. Predpredaj vstupeniek v cene 5 € v sieti Ticketportal. Priamy prenos a záznam bude možné sledovať na www.metoo.sk/voicestv.

Hlavným partnerom podujatia je Nadácia Orange. Podujatie podporili partneri Heineken Tower Stage, SAShE.sk a Greenoffice.sk a mediálni partneri Rádio_FM a MeToo. Viac na www.voices.sk/voices_live_31.

Zdroj: Voices, foto Boris Németh