Mediálna škola v novembri už po piaty raz otvorí svoje brány, aby dala priestor mladým ľuďom osvojiť si zručnosti pri práci s médiami a prezentovať tak to, čo sa deje okolo nich.

„Cieľom saleziánskej Mediálnej školy nie je iba skvalitniť produkciu účastníkov, ale predovšetkým pomôcť im nahliadnuť do sveta a fungovania médií a osvojiť si tak kritické myslenie potrebné pre správne pochopenie obsahov, ktoré svet médií produkuje,“ vysvetlila programová manažérka Mediálnej školy Monika Čižmárová.

MeS image (3)Počas prvého kurzu (15.-17. november 2013) účastníci absolvujú mediálny casting, naučia sa základy písanej žurnalistiky, vyskúšajú si prácu v teréne a preniknú aj do pozadia a fungovania médií. Pokračovať budú jarným kurzom 7.-9. marca, kedy sa budú venovať najmä portrétnej a dokumentárnej fotografii a v rámci nej aj pravidlami a etikou v médiách.

Druháci budú tento rok pokračovať v ďalších dvoch kurzoch. Na prvom si vycibria svoj verbálny a neverbálny prejav. Okrem rôznych jazykových cvičení sa oboznámia aj s reklamou a jej praktikami a vyskúšajú si tvorbu rozhlasovej hry. Mediálnu školu ukončia štvrtým marcovým kurzom, ktorý sa venuje tvorbe krátkeho filmu. Súčasťou víkendovky je aj scenáristika, práca s kamerou, produkcia a postprodukcia.

„Chceme podporiť protagonizmus mladých a dať im priestor k sebarealizácii. A to nielen na samotných školeniach, ale aj v období medzi kurzami, kedy pracujú na zadaniach, ktoré môžu priebežne konzultovať,“ povedala Katarína Berešová, koordinátorka projektu.

Mladým ľuďom sa otvárajú široké možnosti, kde môžu uplatniť svoj talent. Aj vďaka profesionálnym lektorom, ktorí obohacujú kurzy skúsenosťami z praxe si účastníci zo školení odnášajú omnoho viac ako len praktické zručnosti.

Viac informácií o Mediálnej škole nájdete na www.medialnaskola.sk.

Zdroj: Júlia Čižmárová, MŠ