Počas pravidelného  Dňa v AXA sa študenti dozvedia napríklad to, ako sa správne pripraviť na pracovný pohovor aj čo všetko zahŕňa marketingová komunikácia.  Zistiť, ako vyzerá výroba televízneho spotu, prečo by si mali sporiť na dôchodok a ako funguje investovanie. To je len zopár tém, ktoré dobrovoľníci z finančnej skupiny AXA prezentovali mladým ľuďom počas tohtoročného podujatia Deň v AXA.

Deň v AXA je projekt firemného dobrovoľníctva zamestnancov skupiny, vďaka ktorému majú študenti možnosť poznať, ako funguje spoločnosť zvnútra. Podujatie prebieha formou workshopov, ktoré sú venované rôznym témam, ako napríklad dôchodkové sporenie, príprava na pracovný pohovor či ako vyzerá práca v marketingu. Medzi prednášajúcimi boli aj riaditeľ marketingu skupiny AXA v ČR a SR Oskar Sekereš či manažér podpory internej siete Peter Fašung. Všetci účastníci si z podujatia odniesli okrem nových vedomostí a skúseností aj certifikát o absolvovaní Dňa v AXA.

Účasť na workshopoch je spojená s exkurziou spoločnosti na jej rôznych organizačných úrovniach. Študenti tak môžu nahliadnuť na oddelenia firmy, zažiť atmosféru bežného pracovného dňa a spoznať úlohy, ktorými sa zamestnanci AXA zaoberajú. Zoznámia sa s firemnou kultúrou a získajú skúsenosti z pracovnej praxe.

„Radi by sme študentom pomohli obohatiť teoretické vzdelanie, ktoré dostanú v škole,“ vysvetľuje Jana Tarčáková Janičová, hovorkyňa skupiny AXA na Slovensku, ktorá projekt zastrešuje. „Finančná a ekonomická gramotnosť je dnes nevyhnutná výbava pre život. Školy však nemajú vždy kapacity na to, aby študentom ukázali, ako správa financií v praxi vlastne funguje. A práve preto sme sa rozhodli každoročne dať priestor tým, ktorí majú záujem. Tento projekt organizujeme na Slovensku od roku 2009, odkedy sa tešíme jeho úspešnej realizácii. Veľmi dôležitá je pre nás spätná väzba zúčastnených.“

Cieľom podujatIMG_9350ia je umožniť študentom, aby si vyskúšali, čo zahŕňa práca v AXA, ale tiež čo poistenie znamená v praxi.

Účastníci Dňa v AXA pravidelne dostávajú možnosť zapojiť sa do úloh na workshopoch. Tento rok prinášali riešenia na prekonanie ekonomickej krízy.

Príjemne nás prekvapilo, aké premyslené a strategické návrhy a riešenia študenti ponúkali. Vyzerá to tak, že súčasná generácia študentov má stále lepšie ekonomické povedomie. Verím, že sme k tomu spolu s kolegami  malou kvapkou prispeli aj Dňom v AXA, “ uzatvára Jana Tarčáková Janičová.

Najlepší nápad ocenila AXA hodnotnou cenou generálneho riaditeľa.

Zdroj: Axa