Úlohou detských tímov z 25 detských domovov bolo vytvoriť pohybujúci sa model vysnívaného auta. Na jeho výrobu mohli použiť len odpadové materiály ako použité PET fľaše, plechovky, kartón/ papier, či sklo. Každý tím musel tiež vysvetliť, prečo práve toto auto je to vysnívané. Vybrať víťazné modely nebolo vôbec jednoduché,“ priznáva Alexandra Pappová, projektová manažérka Nadácie Volkswagen Slovakia. Hodnotiaca komisia zložená z desiatich zamestnancov Volkswagen Slovakia nakoniec vybrala tri najlepšie modely.

Prvú cenu a s ňou aj zapožičanie automobilu Volkswagen up! na 12 mesiacov s financovaním nákladov na pohonné hmoty si prevzal detský domov z Dobšinej. „Výhra v súťaži nás veľmi teší. Deti dosiahli spoločným úsilím úspech, na ktorý môžu byť právom hrdé,“ hovorí Zuzana Fábryová, riaditeľka dobšinského detského domova. ,,Automobil nám uľahčí každodennú prácu spojenú s administratívnymi povinnosťami a celkovú mobilitu. Prvé výlety s deťmi plánujeme už v najbližších dňoch na termálne kúpalisko a vianočné trhy. Auto použijeme tiež na rozvoz detí k ich rodinám počas sviatkov, “ dodáva.

Z druhého miesta a preplatenia nákladov na vzdelávací letný tábor pri mori sa tešil detský domov Lastovička z Trenčína. Tretie miesto a s ním aj nárok na vybavenie technickej dielne v hodnote 1 000 eur získal detský domov v Martine.

Zdroj: Kamila Balcová