Niekto by si myslel, že sa Slovensko takmer o dva mesiace prebudí do obyčajného májového víkendu, ale opak je pravdou. Naša krajina sa opäť stane miestom, kde mladí navštevujú svojich starých kamošov, spájajú brehy, pestujú trávu, či zakladajú nový les. Na Slovensko opäť prichádza projekt 72 HODÍN.

O čo ide? 72 hodín je dobrovoľnícky maratón, počas ktorého sa od 16. do 18. mája, sa po celom Slovensku organizujú rôzne lokálne projekty. Aj ty máš príležitosť nesedieť doma, ale vymyslieť niečo, čo poteší teba aj tvoje okolie, v ktorom žiješ.

72 tt72 hodín  sa pravidelne organizuje v Rakúsku, Nemecku, Česku, kde sa zapájajú desaťtisíce ľudí. U nás má tento projekt na starosti Rada mládeže Slovenska, ktorá ho organizuje v dvojročnom intervale. Oba doterajšie ročníky v rokoch 2010 a 2012  boli mimoriadne úspešné. Zapojilo sa do nich 11 000 dobrovoľníkov, ktorí spolu zorganizovali takmer 500 projektov.

Ak nosíš v hlave nápad, zrealizuj ho s celým Slovenskom. Ako? Najlepšie, ak svoj vlastný projekt prihlásiš od začiatku apríla na stránke www.72hodin.sk.  Ak nevieš, s čím by si pomohol, nemáš dostatok fantázie alebo máš málo času na prípravu, tak sa môžeš pridať k už existujúcim projektom alebo sa inšpiruj konkrétnymi nápadmi, projektmi z minulých ročníkov alebo fotogalériou. Zapojiť sa môžeš aj do aktivít, ktoré počas 72 hodín chystajú organizácie ako eRko, Domka, Skauti, K&F projekt v Námestove, Hidepark v Nitre a mnohí ďalší.

Všetky potrebné informácie o 72 hodín sa dozvieš tu alebo z úst projektového manažéra.

Nie je nutné, aby si hneď zachraňoval ľadovce na Antarktíde alebo postavil ubytovňu pre 500 bezdomovcov. To príde na rad neskôr. Skús začať v malom a urob niečo pre svoje okolie, zaži srandu a spríjemni deň ľuďom v prostredí, v ktorom žiješ podľa svojho vkusu a vo svojom štýle.

c)pb