Občianske združenie Po škole vytvorilo projekt ,,čo Robím“. Na ich stránke nájdeš videoknižnicu povolaní, nástroj pre všetkých, ktorí sa chcú zamestnať v odbore, ktorý ich zaujíma a nevedia ako to tam chodí. Na veľtrhu Job Expo 2014 v Nitre 29. a 30. apríla predstavia novú aplikáciu, ktorú pripravili v spolupráci s Výskumným ústavom detskej psychológie a patopsychológie. Má mladým ľuďom uľahčiť výber ich budúceho zamestnania.

,,Nová aplikácia zjednoduší výklad výsledkov a komplexne vyhodnotí odpovede respondenta. Pozývame všetkých účastníkov veľtrhu, aby sa zastavili v našom stánku v pavilóne M2 a zistili k akej profesii inklinujú,“ hovorí Zuzana Suchová, zakladateľka a manažérka projektu čo Robím OZ Po škole.

Aplikácia nie je len psychologickým testom, ale aj hrou. Mladším žiakom má pomôcť zorientovať sa v ich záujmoch, viesť ich k samostatnému vyhľadávaniu informácií o školách a povolaniach, ku ktorým sú svojim záujmami naklonení. Žiak si tak vytvára ,,obraz o sebe,“ učí sa využívať internet a printové médiá ako zdroj užitočných profesijných informácií.

Spoznaj svoju profesiu_dotykom_corobim.sk

Víziou projektu je stať sa plnohodnotným partnerom pri poskytovaní nformácií o budúcej kariére a prvým miestom, na ktoré sa mladí ľudia obrátia, keď sa začnú zaujímať o svoje budúce povolanie. „Na testovanie máme k dispozícii veľkú dotykovú obrazovku ako aj tablety. Spoznajte s nami svoju vysnívanú profesiu počas Job Expo 2014,“ vyzýva k vyskúšaniu si aplikácie Z. Suchová.

Zdroj: čo Robím, Kamila Balcová