Už o niekoľko týždňov pri Trenčíne opäť rozprestrie svoje stany najväčší slovenský festival Bažant Pohoda. Festival sa už po druhýkrát púšťa do spolupráce s internetovým darcovským portálom LudiaLudom.sk. Minulý rok sa im spoločne podarilo pomôcť dobrej veci, tentokrát cez novú platformu dobrovolnici.LudiaLudom.sk hľadajú dobrovoľníkov.

Dobrovoľníkom na Pohode

Ak si si nestihol kúpiť lístok na Pohodu pred pár mesiacmi a cena sa zatiaľ vyšplhala na tvoje pomery privysoko, vďaka dobrovoľníctvu si ju môžeš užiť zadarmo. Jediné, čo investuješ, je tvoj čas a energia. „Na veľkých zahraničných festivaloch je dobrovoľníčenie úplne bežná vec, sme radi, že za posledné roky stúpa záujem o dobrovoľnícke miesta aj u nás,“ hovorí PR manager festivalu Bažant Pohoda Mário Gešvantner. „Dobrovoľníci u nás nerobia fyzicky náročné práce, za to prichádzajú do priameho kontaktu s festivalom. Je fajn, keď sa o našich návštevníkov starajú mladí a usmievaví ľudia. Ceníme si každého, kto sa k dobrovoľníkom pridá – časť festivalu si síce odrobí, ale má možnosť vidieť aj množstvo koncertov. A v neposlednom rade byť súčasťou tímu, ktorý náš festival pripravuje,“ dodal. Ako dobrovoľník si budeš môcť vychutnať festivalovú atmosféru a byť zároveň tým v pozadí, čím pre teba festival nadobudne úplne nový rozmer.

LudiaLudomPortál LudiaLudom.sk

Stránka LudiaLudom.sk si za posledný rok svojho pôsobenia získala veľa pozitívnych ohlasov, dôkazom toho je aj ocenenie za Inovatívny čin roka 2013. V minulom roku si mohli návštevníci Pohody prostredníctvom elektronickej benefičnej aukcie na LudiaLudom.sk vydražiť vlastnú toitoiku. Vo finále sa toitoiku podarilo vydražiť za 750 eur a táto suma pomohla rodine, ktorá to potrebovala. Jej nová platforma má slúžiť na získavanie dobrovoľníkov pre rôzne projekty a podujatia.

Pohoda a LudiaLudom.sk

Pozitívna skúsenosť zabezpečila obnovenie minuloročnej spolupráce a uľahčila nábor dobrovoľníkov. „Nájsť až 1000 dobrovoľníkov pracujúcich bez nároku na honorár je neľahká úloha aj pri takom atraktívnom podujatí, akým nesporne festival Pohoda je. Sme radi, že môžeme organizátorom pomáhať pri hľadaní dobrovoľníkov aj prostredníctvom našej stránky,“ hovorí Lucia Gregorová, manažérka projektu Dobrovolnici.LudiaLudom.sk. Ak ešte nie si presvedčený o tom, či by si sa na to dobrovoľníčenie dal, vypočuj si jedného člena minuloročného tímu. Prihlásiť sa je jednoduché, len vyplň tento krátky formulár a organizátori sa ti ozvú.

Zdroj: Mácha, LudiaLudom.sk