Júnové kultúrne podujatie Voices Live 35 sa bude konať 19. mája vo štvrtok v divadle Tower Stage. Večer moderujú Ivan Ježík a Andrea Gajdošová. Na podujatí predstavia svoju tvorbu  a aktivity viaceré inšpiratívne osobnosti.

Andrea Bučko je absolventkou divadelnej réžie a dramaturgie VŠMU a zároveň talentovanou hudobníčkou. Na Voices Live 35 ju môžete vidieť v premiére krátkeho filmu Hudobné úlety, po čom zaspieva niekoľko piesní zo svojho pripravovaného debutového albumu Polarity, ktorý bližšie predstaví.

Finalistka Anasoft litera 2014, Ivana Dobrakovová, vyštudovala prekladateľstvo a tlmočníctvo. Je považovaná za jednu z najtalentovanejších slovenských autorov. Ivana žije so svojou rodinou v Taliansku, odkiaľ príde porozprávať o svojej tvorbe a o tom, čo má spoločné so svojimi hrdinami. Fotograf tlačových agentúr a denníka, dnes na voľnej nohe –Tomáš Halász, porozpráva o tom, aké je to byť freelancer.

Ľudskoprávna aktivistka Romana Schlesinger porozpráva o svojich aktivitách, ktoré budete môcť vidieť aj v premiére krátkeho filmu Nápad sa ráta. Na Voices Live 35 príde aj zlatá medailistka zo Soči Henrieta Farkašová a jej navádzačka Natália Šubrtová. Henriete sa podarilo získať najviac olympijských medailí pre Slovensko v histórii zimných paraolympijských hier.

Vstupné na podujatie, ktoré sa koná vo štvrtok 19. júna o 19:00 je 5 eur. Lístky je možné si kúpiť v sieti Ticketportal. Priamy prenos a záznam bude možné sledovať na www.metoo.sk/voicestv.

Hlavným partnerom podujatia je Nadácia Orange. Podujatie podporili partneri Nadácia VÚB, Divadlo Tower Stage a mediálni partneri Rádio_FM a MeToo.sk. Viac na www.voices.sk/voices_live 35. Projekt bol podporený Islandom, Lichtenštajnskom a Nórskom prostredníctvom Programu aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien.

Zdroj: Kurpielová, Voices