Aj v tomto roku sa do akcie zapojili lokálne iniciatívy aj celoslovenské občianske združenia, ktoré aktivizovali dobrovoľníkov rôzneho veku. Myslíme si, že o výsledkoch ich práce by sa malo dozvedieť viac ľudí ako len ich blízke okolie, preto sme sa rozhodli vám niekoľko úspešných 72-hodinových projektov predstaviť:)

DSC_0012Domka šla príkladom

Jednou z organizácii, ktorá ma na Slovensku široký dosah je Domka. Nájdete tu až 33 lokálnych stredísk organizácie, ktorú spravujú saleziáni a venuje sa práci s mládežou. Domkári a dobrovoľníci v Novej Dubnici boli mimoriadne akční a plány im neprekazilo ani daždivé počasie.

1277185_866801260002903_5055880315254911134_o

Pomohli vypratať a vymaľovať celú miestnosť v súkromnej škole a po manuálnej práci sa ešte stihli venovať deťom a usporiadať pre ne menšiu akciu. Časť dobrovoľníkov vyčistila jazero v Kolačine a ďalšia časť poumývala podlahu v miestnom kine panorex.

Rozprávkový víkend Laury

Dobrovoľníci zo združenia Laura v Rožňave si naplánovali pripraviť pre deti z materskej a základnej školy rôzne hry a aktivity spojené s ich obľúbenými rozprávkami. Napriek tomu, že čakali väčšiu účasť dobrovoľníkov, pripravili zábavný deň pre 150 detí. OZ Laura sa stará o osobnostný rozvoj detí a mladých ľudí.

plot5

Plot sa začervenal

Detskej organizácii Fénix z Dubnice nad Váhom prišlo pomôcť až 40 dobrovoľníkov. Okrem žiakov prišli aj rodičia a učitelia zo školy, okolo ktorej nanovo natreli starý hrdzavý plot. Rodičia, ktorí sa nemohli zúčastniť, poslali napečené koláče a sponzorsky zabezpečili akciu štetcami , farbami a rukavicami. Dobrovoľníci si po práci pochutnali na guláši, ktorý školník od rána varil a dohodli sa na tom, že nabudúce opravia aj volejbalové ihrisko. Prerobia ho na multifunkčné.