Združenie mladých, Laura, už po šiesty krát ponúkne všetkým nadšencom pre médiá sériu kurzov a školení. Dvojročný projekt funguje v spolupráci so saleziánskou rodinou na Slovensku.

Kurzy sú určené začiatočníkom i pokročilým. Pre tých, ktorí  mediálnu školu ešte neabsolvovali, je pripravený prvácky kurz Vidím, od 7. do 9. novembra. Zúčastnení si pod vedením skúsených lektorov prejdú mediálnym castingom a zážitkovou formou si osvoja základné poznatky zo žurnalistiky a PR. Stretnú sa opäť na jar v kurze Žijem, od 13. do 15. marca 2015, kedy sa s pomocou profesionálneho fotografa dozvedia ako na dokumentárnu a portrétnu fotografiu.

,,Do tretieho kurzu TVORÍM sme sa rozhodli pridať ku komunikácii aj grafiku. Táto oblasť sa stáva pre mladých čoraz atraktívnejšia, tak rozširujeme ponuku,“ dodala koordinátorka projektu Katarína Berešová FMA. Stretnú sa na jeseň od 24. do 26 októbra. V jarnom kurze (od 27. do 29. marca 2015) Dávam si vyskúšajú ako sa tvorí scenár a krátky film.

MeŠ 10

Workshopy na školách

Novinkou Mediálnej školy sú workshopy pre školy. ,,Po prvých školeniach na dvoch košických gymnáziách ponúkame túto možnosť aj iným. Odozvy od študentov aj profesorov boli veľmi pozitívne a to nás povzbudzuje k ďalšej spolupráci,“ hovorí spoluorganizátorka Alžbeta Hrušovská. Prihlášky na kurzy a ďalšie informácie môžete nájsť na stránke medialnaskola.sk. CIeľom projektu je odovzdať kvalitné vedomosti a poznatky z praxe a rozvíjať kritický prístup mladých ľudí voči médiám.

Zdroj: Hrušovská, Mediálna škola