Občianske združenie “po Škole” prichádza so súťažou určenou študentom a študentkám vysokých škôl. Teraz môžu doplniť online videoknižnicu povolaní “corobim.sk” o svoju vysnívanú prácu a vyhrať zaujímavé ceny. 

Tvoje video

2_banner_300x300_screen_2OZ “po Škole” sa snaží motivovať študentov k tomu, aby na svoje budúce povolanie mysleli už dnes. Počas prípravy videí mladí lepšie spoznajú seba v konfrontácii s realitou, zhmotnia svoj profesijný cieľ. Spoznajú profesiu, ktorú chcú robiť detailnejšie“, hovorí Zuzana Suchová, manažérka corobim.sk. Tým, že video zverejnia v databáze môžu inšpirovať svojich priateľov, aby sa tiež zorientovali vo svete povolaní.

Online videoknižnica corobim.sk pritom slúži ako nástroj pre študentov, rodičov a školy. Pomáha vytvoriť si reálnu predstavu o tom, ako vyzerá napríklad práca podnikateľa, učiteľa a IT odborníka. Radí, aké znalosti je potrebné mať, akú školu vyštudovať. Opisuje bežný pracovný deň a tým všetkým pomáha lepšie si naplánovať cestu k vysnívanému povolaniu.

„Prihlásiť sa do súťaže, spoznať svoju budúcu profesiu študenti môžu na www.corobim.sk/sutaz od 3. novembra do 5. decembra 2014. Odmeníme 3 súťažiacich – videá na prvom, druhom a tretom mieste – vybraných porotou. Cenu Sympatia udelíme podľa počtu lajkov a zdieľaní videa na sociálnej sieti Facebook. Stáž získa jeden spomedzi všetkých súťažiach, ktorého si vyberie náš kreatívny partner“, vyzýva študentov Zuzana Suchová.

Čo môžeš vyhrať

Ceny do súťaže venovali partneri z firemného i neziskového sektora. Každá z nich pomôže študentom naštartovať ich budúcu kariéru. Súťažiaci môžu získať dvojročné odborné štúdium ACCP od Neziskovej organizácie Aptech Europe, kurzy anglického jazyka od the Bridge – English Language Centre, kariérové poradenstvo od Miras Holding, kupóny na otvorené školenia a konzultácie o soft skills od Flowy, darčekové karty na knihy od Martinus, bicykel pre zdravší život od poisťovne Union, biznis raňajky v EY a tailor made stáž od kreatívneho partnera súťaže crossline reklamnej agentúry This is Locco.

Zdroj: Zuzana Suchová, corobim.sk