Spoločnosť Úsmev ako dar už po 32. krát usporiadala benefičný koncert pre deti z detských domovov a pre všetkých, ktorí im svojou prácou pomáhajú.

Koncert sa uskutočnil vo štvrtok 11. decembra v Incheba Expo Aréne v Bratislave. Zúčastnilo sa ho viac ako 1000 detí zo 66 detských domovov z celého Slovenska. Moderátormi galavečera boli ako Adela Banášová, Katka Brychtová,  Milan „Junior“ Zimnýkoval, Lukáš Latinák, Robo Jakab a Majo Miezga.

Svojimi vystúpeniami obecenstvo potešili známi umelci slovenskej populárnej scény: Dominika Mirgová, Dara Rolins, Rytmus, Laci Strike, Peter Cmorík, Marián Čekovský, Adam Ďurica, Anita Soul, Peter Lipa, Fragile, Cigánski diabli, Lúčnica a ďalší. Výnimočným hosťom večera bola Marika Gombitová. Po viac ako desaťročnej pauze zaspievala na pódiu deťom svoje Vyznanie. 

„To, čo deti potrebujú najviac, je istota vo vzťahoch k blízkym ľuďom. Až skúsenosť s deťmi v domovoch mi pomohla si uvedomiť, že Vianoce nie sú len krásnym sviatkom, ale aj posolstvom spolupatričnosti a prijatia. Je vždy smutné vidieť deti v domove, ale zažiť deti v detskom domove na Vianoce, to je nekonečne smutné,“ hovorí predseda Spoločnosti Úsmev ako dar Jogo Mikloško.

_DSC5640Organizátori odovzdali Cenu Milana Rúfusa za sociálnu pomoc ľuďom v núdzi. Ocenenie získali niekdajšia riaditeľka detského domova Tornaľa Magdaléna Szobonyová a aktivista v problematike bezdomovectva, kňaz Peter Gombita. Toto významné morálne ocenenie im prišli odovzdať: generálny riaditeľ RTVS Václav Mika a zakladateľ a čestný predseda Spoločnosti Úsmev ako dar Július Hron.

 

 

„Želám všetkým deťom, aby stretávali len ľudí s otvoreným srdcom. A som im vďačná za to, že som s nimi mohla prežiť veľkú časť svojho života,“ vyznala sa zo svojej profesionálnej i ľudskej skúsenosti Magaléna Szobonyová.

Deti sa koncertu nezúčastnili len ako pozorovatelia v hľadisku, ale svoj talent mohli ukázať aj na pódiu. Záznam z tohtoročného koncertu môžete vidieť na obrazovkách Jednotky RTVS na Štedrý deň 24. decembra o 13:30 hod.

Zdroj: Slávka Liptáková, SPDDD Úsmev ako dar