Nadácia otvorenej spoločnosti s partnermi organizujú už 11. ročník Novinárskej ceny. Cena je odmenou novinárom za ich potrebnú prácu, tak dôležitú pre fungovanie a rozvoj demokratickej spoločnosti.

novinarska-cena-2012

Novinárska cena pravidelne upozorňuje na kvalitu práce novinárov a otvára diskusiu o stave a trendoch slovenskej žurnalistiky. Súťaží sa v 14-tich kategóriách, okrem nich sa udelia aj špeciálna cena pre mladé talenty, cena otvorenej spoločnosti, asociácie vydavateľov tlače a cena verejnosti. Príspevky, ktoré si podľa vás cenu zaslúžia, môžete nominovať do 31. januára 2015.

 

 

Hlavne inovatívne

Cena Google za inovatívnu online žurnalistiku sa udeľuje najmä profesionálnym novinárom, ktorí prostredníctvom blogov, video-blogov ďalších online formátov, vrátane redakčne komplexných online projektov, reagujú na problémy spoločnosti.

Šanca pre mladé talenty

Študenti a mladí ľudia do 30 rokov môžu prihlasovať návrhy svojich projektov na analyzovanie verejných dát a nachádzanie v nich nových súvislostí pre verejnosť. Tomu najlepšiemu nápadu porota udelí špeciálnu Cenu Google pre mladé talenty. Víťaz získa finančnú odmenu a redakciám bude umožnené, aby pomohli víťazný projekt zverejniť. Uzávierka prihlasovania je 31. marca 2015.

Cena verejnosti

Verejnosť sa do súťaže opäť zapojí prostredníctvom online hlasovania a určí tak víťaza Česko-slovenskej ceny.

Zdroj: Nadácia otvorenej spoločnosti