Žiaci a žiačky základných a stredných škôl budú mať po 10. krát možnosť zapojiť sa do súťaže s názvom Junior Internet 2015. Nepôjde pritom len o surfovanie, ale aj o tvorbu webstránok, blogov, grafiky, aplikácií či textov.

Súťažné projekty a kategórie

Svoje projekty môžete prihlásiť do jednej zo siedmych kategórií. JuniorWEB je určená pre vlastné webové stránky, aplikácie, CMS umiestnené na internete, ktoré ste naprogramovali.

Pre tích, čo radi píšu alebo fotia a majú už aj vlastný blog, je určená kategória JuniorBLOG. Tá je v súťaži novinkou, hodnotí sa obsah a forma blogov.

amavet - junior internet conference 2014Ak sami navrhujete webstránky, plagáty, či máte iné grafické práce umiestnené na internete, tie patria to JuniorDesign kategórie.

Internetové služby, či projekty vytvorené pre mestá, obce, regióny a pod. prihlasujte pod kategóriou JuniorERB. 

Funkčné aplikácie pre tablety a smartfóny patria do JuniorAPP. Ak sa venujete vytváraniu nekomerčných webových stránok so vzdelávacím obsahom, prihláste ich pod kategóriou JuniorLEARN.

Kto to organizuje?

Organizátorom podujatia je AMAVETAsociácia pre mládež, vedu a techniku. Toto záujmové občianske združenie, sa orientuje na mladých ľudí, popularizáciu vedy a techniky. Združuje 4 000 žiakov v kluboch na celom Slovensku. Okrem konferencie Junior Internet organizuje napríklad aj Festival vedy a techniky a cesty sa vedou napríklad aj do vedeckého centra CERN.

Svoje projekty môžete na stránke juniorinternet.sk registrovať do 20. februára 2015, tu nájdete aj bližšie informácie o pravidlách súťaže a jednotlivých kategóriách.

Zdroj: Bronislava Czinegeová, Dávid Richter, AMAVET