“From all walks of life” je hlavným mottom kampane, ktorú spustil INEX Slovakia. Dobrovoľníci na svojich cestách budú môcť zanechať stopu a šíriť tak myšlienku dobrovoľníctva.

Logom kampane je ľudská stopa. Tá na záver ukáže, kde všade vo svete pomáhajú dobrovoľníci. INEX Slovakia chce týmto nápadom ukázať svetu dobrovoľnícke nadšenie, vyslať správu a pripomenúť ľuďom, že urobiť dobrú vec, môže každý.

Chce osloviť mladých ľudí, ktorí si ešte dobrovoľníctvo nevyskúšali a povzbudiť ich tak, aby sa zapojili do projektov na celom svete. Tam, kam ich dobrovoľníctvo zavedie, potom odfotia svoju stopu. Fotografie budú priebežne uverejňované a v decembri vznikne mapa stôp dobrovoľníkov.

Zapojiť sa môže každý, na veku nezáleží. Stačí si prezrieť ponuku dobrovoľníckych aktivít na webstránke inex.sk a vybrať si. Na cestách už potom len zachytiť mobilom alebo fotoaparátom svoju stopu na tráve, v piesku, či blate. Tú potom dobrovoľník pošle na adresu footprintbyinex@gmail.com.

INEX Slovakia je nezisková organizácia, ktorá sa stará o zmysluplné prežívanie voľného času mladých ľudí, ponúka im nevšedné zážitky a cez ne prispieva k rozvoju ich osobnosti. Už viac ako 22 rokov organizuje na Slovensku aj v zahraničí rôzne dobrovoľnícke aktivity. Metódou neformálneho vzdelávania podporuje mladých ľudí v spoznávaní nových kultúr, vytváraní nových priateľstiev z celého sveta a získavaní skúsenosti.

Zdroj: Peter Husák, INEX Slovakia