Tím mladých ľudí občianske združenie SocialUP aj tento rok pripravil pre (nielen) Popradčanov, festival pre mladých Be Active!.

Zámerom organizátorov je priniesť na východné Slovensko jedinečnú udalosť a ukázať mladým ľuďom nové možnosti, motivovať ich k vzdelávaniu, väčšej aktivite a práci na sebe.

„Držíme sa hesla „Be Active“, pretože je to presne to, čo chceme. Aby boli mladí ľudia aktívni, aby sa zapájali, pretože vieme, že aktivita nie je len o jednej oblasti,“ vysvetľuje názov festivalu organizátor a predseda OZ SocialUP, Martin Mlynár.

Program druhého ročníka sa bude niesť v duchu témy veda, technológie a inovácie. Vypočujete si inšpiratívne prednášky od Miroslava Hajnoša (Európsky dialóg), Andreja Mikulu (Startupers), Michala Novotu (Restartup) a mnohých ďalších. Na vlastné oči uvidíte gondoly letiace do stratosféry, vesmírny skafander či nové kozmické dáta prvej slovenskej družice skCUBE. Predstavia sa Vám komunitné projekty „Vlk, ktorý nikdy nespí“ a „Yellow Bikes“ z Kežmarku. Stretnete tam aj Študentskú eko-formulu STU, organizáciu LEAF, Popradský mládežnícky parlament a viaceré lokálne inštitúcie pracujúce s mladými ľuďmi. Celú atmosféru bude dopĺňať živá elektronická hudba.

Festival sa koná už tento piatok a sobotu 11. a 12. septembra 2015 v priestoroch Kina Tatra na Námestí sv. Egídia.

Viac informácií o tomto podujatí nájdete na webe OZ SocialUP a na Facebooku.

Zdroj: Tomáš Budziňák, OZ SocialUP