Desiatky spíkrov a neziskových organizácií sa stretnú v októbri na jednom mieste – na festivale MOVE- Posuňme Slovensko vpred, ktorý je prvým projektom tohto druhu na Slovensku.

Je určený pre všetkých, ktorí sa chcú dozvedieť niečo viac o krajine, v ktorej žijú, chcú zažiť niečo, čo tu ešte nebolo, ale súčasne sa chcú aj zabaviť. Organizátorom je združenie Nová Generácia a záštitu prevzal primátor Bratislavy, Ivo Nesrovnal.

Cieľom projektu je spojiť odborníkov, analytikov, politikov a ľudí z neziskového sektora, ktorí sa zaujímajú o veci verejné a nie je im ľahostajný osud krajiny, v ktorej žijú. Na jednom mieste môžeš stretnúť viac ako 50 významných hostí z oblasti vzdelávania, ekonómie, ekológie, bezpečnosti či zahraničných vzťahov.

spikri-11  spikri-27  spikri-06  spikri-14

Festival nie je však len o vážnych témach, ale aj o sprievodných podujatiach, ktoré prispejú k príjemnej atmosfére. Návštevníci festivalu sa môžu zúčastniť rôznych diskusií, workshopov a iných aktivít, ktoré budú viesť skúsení lektori a odborníci z praxe.

Program sa postupne zverejňuje na webstránke moveslovensko.sk, ale aj na Facebooku MOVE Slovensko.

Festival sa uskutoční počas troch dní 9. – 11. októbra 2015 v priestoroch UPC na internáte “Šturák” v Mlynskej doline v Bratislave. Za vstup neplatíš, ale ak si chceš zaistiť miesto, zaregistruj sa vyplnením
bezplatného formulára.

Viac info o projekte či jednotlivých spíkroch na moveslovensko.sk.

Zdroj: Miroslav Korduliak, Nová Generácia