Nová verzia webstránky www.detinanete.sk poskytne rodičom a učiteľom spoľahlivé informácie a tipy, ako chrániť deti pred rizikami, ktoré môže online prostredie prinášať.

Deti a mladí sú v súčasnosti vo výraznom predstihu v používaní komunikačných technológií v porovnaní so staršími ročníkmi. Rodičia si tak často ani nemajú šancu uvedomiť niektoré riziká, ktoré môžu deťom v online svete hroziť. Počítač, mobil či iné tzv. smart zariadenia sú už neoddeliteľnou súčasťou života. S ich využívaním je však spojený nielen komfort a prístup k informáciám prakticky kedykoľvek, ale aj mnohé úskalia či riziká.

„Komunikačné technológie sú už neoddeliteľnou súčasťou života detí. Otvárajú nové možnosti práce s informáciami, no zároveň prinášajú riziká, ktoré môžu mať negatívny vplyv na vývoj dieťaťa. Práve preto je dôležité postaviť sa k problému zodpovedne a vyvíjať aktivity, ktoré by boli prevenciou pred rizikami a návodom, ako technológie používať rozumne a zodpovedne,“ hovorí Andrea Ungvölgyi, špecialista pre zodpovedné podnikanie v Orangei.

Preto spoločnosť Orange už viac ako desať rokov realizuje informačno-vzdelávacie aktivity, ktoré pomáhajú rodičom, pedagógom i deťom nájsť spôsob, ako využívať komunikačné technológie zodpovedne a bezpečne. Nová verzia webovej stránky www.detinanete.sk je dobrý spôsob, ako poskytnúť užitočné informácie a tipy, ako chrániť deti pred rizikami, ktoré online prostredie môže prinášať.

Stránka je navrhnutá tak, aby predovšetkým rodičom a učiteľom umožnila jednoduchú a rýchlu orientáciu v obsahu a poslúžila im nielen ako pomôcka pri vyhľadávaní základných informácií, ale aj ako poradňa pri riešení konkrétnych situácií. Návštevníci na nej nájdu základné informácie – fakty o téme, ilustračné videá pre rodičov i pedagógov, užitočné tipy, ako ochrániť deti pred nástrahami internetu či psychologickú poradňu, na ktorú sa môžu obrátiť s konkrétnymi otázkami či problémami týkajúcimi sa témy.

Zdroj: TS “S Orangeom naučíte deti surfovať bezpečne”
Foto: www.detinanete.sk