Od júna do septembra sa podarilo vyzbierať vyše 15 tisíc starých mobilov. Tie premenili na peniaze a dostanú ich štyri regionálne občianske združenia. Táto dlhodobá iniciatíva od spoločnosti Orange pokračuje do konca roka.

Projekt Staré mobily sú na dve veci je dlhodobou iniciatívou od Orangeu, ktorá prispieva k ekologickej likvidácii starých mobilných telefónov, ale zároveň aj pomáha. Už od roku 2013 môžu zákazníci priniesť svoj telefón a odchádzať pritom aj s dobrým pocitom, že prinesú pomoc vybraným občianskym združeniam v slovenských regiónoch – Orange totiž za každý odovzdaný mobilný telefón daruje 50 centov.

Od júna do septembra prišlo túto myšlienku podporiť 5 636 zákazníkov, ktorým sa podarilo vyzbierať spolu 15 452 kusov nepotrebných mobilov. Celkovo sa tak v tejto fáze prerozdelí 7 726 eur. Tie pomôžu štyrom mimovládnym organizáciám, ktoré sa venujú ekologickým riešeniam či rozvoju svojho okolia:

  • OZ Centrum environmentálnych aktivít (západné Slovensko),
  • OZ Sosna (východné Slovensko),
  • CEEV Živica, n.o. (stredné Slovensko),
  • DAPHNE – Inštitút aplikovanej ekológie (Bratislavský kraj).

Zbierka však pokračuje aj naďalej, od 1.októbra 2015 do 1. januára 2016. Staré mobily je možné odovzdať v ktorejkoľvek predajni Orangeu na Slovensku. Za každý telefón opäť prispeje 50 centami. Okrem dobrého pocitu sa môžu zákazníci zapojiť aj do súťaže o Samsung Galaxy S6 Edge.

Zdroj: TS “Vďaka zbierke mobilov si občianske združenia v regiónoch zatiaľ rozdelia vyše 7 500 eur”