To, že Vianoce symbolizujú spolupatričnosť a pomoc potvrdil aj 14. ročník úspešného grantového programu Darujte Vianoce. Nadácia Orange vďaka nemu prerozdelila finančnú podporu medzi 382 vianočných príbehov. Stovky rodín po celom Slovensku tak prežijú krajšie a štedrejšie sviatky.

Ten čas pohody a štedro prestretého stolu, ku ktorému zasadáme s našimi najbližšími, aby sme spokojne oslávili Vianoce, sa už nezadržateľne blíži. Niektorí z nás by ale bez pomoci druhých nemôžu prežiť šťastné a štedré sviatky. Aj preto sa Nadácia Orange prostredníctvom grantového programu Darujte Vianoce už 14 rokov usiluje podať pomocnú ruku tým, ktorých skúša neľahký osud.

Do programu sa môžu každoročne prihlásiť všetci ochotní ľudia s dobrým srdcom a požiadať o pomoc pre niekoho z ich bezprostredného okolia. To, že šľachetných ľudí je na Slovensku každým rokom viac, dokazuje aj rekordný počet zaslaných žiadostí o grant. Celkovo posudzovala Nadácia Orange 673 vianočných príbehov. Spolu z nich tento rok podporila viac ako polovicu – prostredníctvom 382 vianočných príbehov tak priniesla čaro Vianoc tam, kde by inak chýbalo.

Program Darujte Vianoce umožňuje ochotným a aktívnym ľuďom pomáhať druhým a priniesť tak príjemnejšie vianočné sviatky aj do rodín, či k ľuďom, kde by inak chýbali. Žiadatelia v ňom nežiadajú o podporu a pomoc pre seba, ale pre niekoho iného. Program výrazne podporuje princíp individuálnej filantropie a občianskej angažovanosti, ľudí motivuje, aby sa obzerali okolo seba, všímali si potreby iných, podelili sa a prispeli svojím kúskom na zmiernenie ich neľahkej situácie.

Zdroj: TS “Vďaka grantovému programu Darujte Vianoce podporila Nadácia Orange celkovo 382 príbehov”